ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Gallery Tool Képzőművészeti Pályázat 2023
Felhívás

A GalleryTool elkötelezett a magyar képzőművészek digitalizációs fejlődéséért, ezért 2023-tól képzőművészeti pályázatot hozott létre. A pályázat célja, hogy minél szélesebb körben ismertté váljanak azok a legkorszerűbb digitális eszközök, melyek a művészi karrier fejlődése szempontjából elengedhetetlenek napjainkban.

Kun Fruzsina: Hegyvölgyem / 2020 / filctoll, papír, 16,7×cm

Sibitka Anna: I think I could live here 2. / 2022 / akril, vászon, glitter / 130×95 cm

 

A GalleryTool 2023-tól képzőművészeknek szánt digitális ösztönző programot hozott létre, és emellett önálló gyűjtemény építésébe kezdett. Az évente több alkalommal is kiírt pályázatra hazai és nemzetközi alkotók jelentkezését várják. A pályázat lebonyolítója a cARTc Kulturális Egyesület.

A pályázat nyilvános, melyre kortárs alkotásokat várnak. A beadott pályaművek értékelésekor kiemelt szempont, hogy az alkotás tükrözze a kortárs, hazai és nemzetközi művészeti tendenciákat követő friss művészeti szemléleteket. A pályázatokból a zsűri egy short listet állít össze, illetve egy nyertes pályaművet választ. A nyertes pályamű 200.000 Ft értékben megvásárlásra kerül a gyűjtemény részére.

A Short listre bekerült pályázatok workshopon való részvételre jogosultak, amelyen a képzőművészeti karrier állomásai tükrében mutatják be a művészek számára legjobban használható kereskedelmi és marketingcsatornákat, prezentációs eszközöket (website, onlineportfolio), archiválási és műtárgykezelési lehetőségeket.

A jelentkezés határideje 2023. április 30. A pályaművek benyújtásának módja: online, elbírálás: 2023. május vége, emailen történő értesítés: 2023. június közepe.  A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A kiírás itt érhető el.

Pin It on Pinterest