ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
A Lábán Rudolf-díj kuratóriuma május 17-én (pénteken) adta át a 2023. év legjobb hazai kortárs táncelőadásáért járó független szakmai díját.

A Lábán Rudolf-díj nyertesei ezúttal Raubinek Lili Respect for the 23.000 című előadása, és az AHA Kollektíva Senkiföldje című előadásai lettek. Különdíjban részesült Mészáros Máté Máté és én és Máté és mi című munkáiért.

A MU Színház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza által létrehozott Lábán Rudolf-díj a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésének és népszerűsítésének céljából jött létre. Kuratóriumának jelenlegi tagjai: Artner Szilvia Sisso újságíró, kritikus; Bálint Orsolya tánckritikus-újságíró; Erdődi Katalin kurátor, dramaturg; Fuchs Lívia tánctörténész, tánckritikus; Králl Csaba tánckritikus, szerkesztő; Százados László művészettörténész, szerkesztő; és Török Ákos tánc- és színikritikus.

A díjátadóra a Trafó Előterében kerül sor, közvetlenül a SUB.LAB.PRO és Lander Patrick (PO) együttműködésében készült Catedral című előadása után. Az átadó műsorvezetője Bombera Krisztina televíziós újságíró, jogász volt.

Fotók: Simon Iringó
Fotók: Simon Iringó

Raubinek Lili és az AHA Kollektíva díjait Barda Bea, a Trafó ügyvezető igazgatója és Szabó György, a Trafó menedzser igazgatója, Mészáros Máté különdíját pedig Böröcz Judit, a Trafó következő vezetőségének tagja adta át Porteleki Áron dobperformanszának zenei kísérete mellett.