ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Szavazz az év legjobb szerzőjére!
Olvasói különdíj

Az Új Művészet 2019-ben, fennállásának 30. évfordulóján megalapítja a tavaly elhunyt neves művészettörténészről, kritikusról, P. Szabó Ernőről elnevezett emlékdíjat, amelyet mostantól minden évben a legjobbnak ítélt szerzőjének ad át. Hogy olvasóinknak is legyen lehetősége véleményt nyivánítani, olvasói különdíjat hirdetünk, amelyet a P. Szabó Ernő-emlékdíjjal együtt, lapunk 30. születésnapi ünnepségén, október 25-én az Ybl Budapest Kreatív Házban adunk át.
Adja le szavazatát az info@ujmuveszet.hu címre annak az Ön által legjobbnak ítélt szerzőnek a nevével, akinek 2018 októbere és 2019 szeptembere között jelent meg írása Az Új Művészet nyomtatott kiadásában vagy az uM Online-on. A tárgyban tüntesse fel, hogy „olvasói különdíj”. Határidő: 2019. október 20.
A szavazók között öt példányt sorsolunk ki Konok Tamás festőművész a kiadónknál októberben megjelenő életrajzi kötetéből (Konok Tamás: Emlékkövek. Fejezetek egy önéletrajzból).

A könyvről
Abszurd kalandok a történelem árnyékában, derűs és szomorkás történetek, festők, írók, zenészek, műgyűjtők, galériások, szélhámosok, szerencselovagok kavargó felvonulása, sodró lendületű elbeszélés… Akár így is jellemezhetnénk Konok Tamás festőművész visszaemlékezéseit, az Emlékkövek azonban jóval több ennél. Művészi önvallomás, családtörténet, társadalom- és korrajz is egyben, és tanulságos adalék a tekintetben, hogy milyen lehet, hogyan változhat a művész és a művészet helyzete a diktatúrában és a demokráciában. Egy biztos: fontos, izgalmas és letehetetlen kötet.

 

 

A P. Szabó Ernő-emlékdíj és az úM 30 támogatói: