ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

DEÁK ERIKA GALÉRIA KURÁTORI DÍJ
A Deák Erika Galéria meghirdeti első pályázatát kurátorok számára, korosztályi megkötés nélkül

Napjainkban a független kurátoroknak egyre kevesebb helyszín áll rendelkezésükre, hogy elképzelésükből kiállításokat rendezhessenek. A Deák Erika Galéria Kurátori Pályázatának célja, hogy lehetőséget adjon és helyszínt biztosítson azoknak a művészettörténészeknek, kurátoroknak, akik eredeti kiállítási ötleteiket szeretnék megvalósítani.
A pályázatra olyan kiállítási terveket várnak, amelyek a művészet és a világ aktuális helyzetének valamely fontos aspektusát vizsgálják, mint a pandémia kapcsán megnyilvánuló művészeti törekvések bemutatása, a mesterséges intelligencia térhódításának lehetséges hatásai a képzőművészetben, illetve az ennek következményeként éppen történő paradigmaváltás jelensége, vagy bármely olyan felvetés, amit a pályázó időszerűnek gondol.

A pályázatra egy maximum 5000 karakterben megfogalmazott csoportos kiállítási koncepciót várnak. A tervezett kiállításon magyar képzőművészek szerepeljenek. A szövegnek tartalmaznia kell a pályázó CV-jét, egy menedzsmenti, valamint egy tartalomközvetítői tervet is.

A pályázat egyszeri díja bruttó 300.000 HUF, valamint a győztes kiállítás megrendezése a Deák Erika Galériában. A galéria a kiállítás megvalósításában teljes körű támogatást biztosít.

A beérkező pályaműveket 2021. július 15-ig várják az info@deakgaleria.hu email címre.
Az email tárgya: ’Deák Erika Galéria Kurátori Díj’ megjelölést.
A pályázatokat a galéria munkatársai, Deák Erika, Teplán Nóra és Varga Ádám bírálják el.

Az elbírálás határideje és a nyertes kihirdetése 2021. szeptember 15.

A kiállítás megvalósításának dátuma 2022 tavasz.