ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

2019. október 1. | Szélesvászon

Egyhetes programsorozattal és aukciómaratonnal ünnepli 10 éves fennállását a FUGA

Október 1. és 7. között minden napra jut majd esemény: ígéretes fiatal építészeket és stúdiókat mutatnak be, konferenciát tartanak az „építészet a kiállítótérben” témájában, illetve kerekasztal-beszélgetésekkel, irodalmi esttel és változatos műfajú koncertekkel is várják az érdeklődőket. A születésnapi ünneplés kétnapos aukciómaratonnal (október 5–6.) zárul.

10 éves a FUGA

Az ötnapos ünnepi fesztiválon délelőttől késő estig nyitva áll majd a FUGA kapuja. A Maholnap című sorozat keretében, amely kedden, szerdán és pénteken lesz, 15 fiatal magyar építésziroda képviselői saját munkáikon, szellemi hátterükön, alkotói gyakorlatukon keresztül beszélnek a jövő magyar építészete előtt álló kihívásokról. Október 3-án, csütörtökön megkezdődik az Építészet a kiállítótérben című nemzetközi konferencia. Esténként is változatos programok várják a vendégeket: kedden a Balázs Elemér Trió jazzkoncertje, szerdán az Átkelés Budapesten című irodalmi est, csütörtökön pedig a MáMa Duó (Mátrai Péter és Markó Balázs) Mozizene – Improvizációk építészeti filmrészletekre előadása. Pénteken a Metrum Együttes ad koncertet Kontrasztok címmel Schumann, Kegel és Bartók műveivel és Galkó Balázs színművész közreműködésével. Szombaton a Telemann, felvilágosodás, fizika, fantázia című koncert, vasárnap a FUGA 10 jubileum kortárs zenei hangversenye lesz hallható.

A kétnapos születésnapi aukciómaraton pedig ezt követően a hétvégén (október 5–6.) lesz. Itt olyan tárgyakra lehet majd licitálni, mint például Bornemisza Eszter textiljei, Károlyi Zsigmond egy régi festménye, Böröcz András szobra, Jeney Zoltán kottája, egy Radnóti Miklós kézjegyével ellátott könyv, Zalotay Elemér építészeti nyomatai vagy régi filmplakátok. Az aukciós katalógus elérhető a FUGA weboldalán és a helyszínen: http://fuga.org.hu/fevent/aukcios-kiallitas-a-haz-minden-termeben/.

Az eseményekről itt olvashat részletes leírást, illetve a FUGA weboldalán található programnaptárból is tájékozódhat.

A FUGA a születésnapi ünneplést követően, október 7-én, az Építészet Világnapján megnyíló új kiállításokkal és előadással vág bele a következő tíz évbe. A második 10 év megnyitóján köszöntőt mond Mélyi József, Spiró György és Vajda Mihály.