ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

kirakART aukció a független előadóművészek javára
Jótékonysági gyűjtést indítanak a kortárs előadóművészeti hétvége résztvevői

2021. június 17-én indul és egy hétig tart a kirakART aukció, melyre a hónap első hétvégéjén Budapest-szerte lezajlott kirakART fesztivál művészei adományoztak tárgyakat. A befolyó összeggel a Független Előadó-művészeti Szövetség Segélyalapját támogatják a szervezők. Az aukció a Jurányi Inkubátorház Facebook-oldalán zajlik online – licitálni június 23-ig lehet.

kirakART ╱ Nagy Fruzsina ╱ Fotó: Drucker Dávid

A kirakART kortárs előadó-művészeti hétvége több független befogadószínház közös szervezésében valósult meg június 4. és 6. között Budapest 25 helyszínén. A közel 70 alkotó közreműködésével lezajlott programsorozat, mely a város elhagyatott kirakatai mellett kávézók, galériák és színházak üvegablakait töltötte fel kortárs művészettel, nagy számú érdeklődőt vonzott.

A rendezvény sikerességén felbuzdulva a szervezők felkérték a művészeket, hogy ajánljanak fel olyat tárgyakat jótékonysági célra, melyek a kirakART performanszaiban, installációiban szerepeltek, vagy köthetők az eseményhez. Összesen 15 felajánlás érkezett, ezekre lehet majd licitálni az online aukción.

Meg lehet szerezni többek között Rácz Nóra grafikustól a Margit-negyed virágboljában készített egyik élőrajzát, illetve az általa a JazzaJ nyitott-zenei koncertsorozat születésnapjára dizájnolt vászontáskát. A kortárs képzőművészet kedvelőinek két egyedi művet kínálnak: Martinkó Márk Mesterséges zöld c. sorozatának egy fotóját, valamint Murányi Kristóf Insomnia c. digitális rajzát az alkotók, a Három Holló és a MyMuseum Galéria jóvoltából. Haraszti Zsolt egy befőttesüveget ajánlott fel a Bizalomkamra c. installációjából, a Noppa design stúdió pedig Ivácson Rebekka Concealment c. performance- és akvarellsorozatának egyik elemét. Korolovszky Anna grafikus két plakátját dedikálta, melyeket a Szkéné Színház Kartonpapa és III. Richárd betiltva… c. előadásaihoz tervezett.

kirakART ╱Narratíva Kollektíva ╱ Fotó: Bogdán Réka

A SzínMűhely Alapítvány a Z-generációs diákok által írt, Pass Andrea vezetésével készülő bemutatójuk egyik experimentális jelenetét bocsájtja árverésre. A Narratíva Kollektíva Viktor Balázs szerepálmát kínálta fel, a kirakART-on játszott happening egyik jellegzetes kellékét. Nagy Fruzsina jelmeztervező a Lakókocsi zoomosítva című kreációját ajánlotta fel, mely eredetileg a Krétakör Színház PestiEsti előadásában szerepelt. Meg lehet vásárolni Tar Tusi Fájó érintések c. ruhaobjektjének ötlettervét, valamint egy jelmezt, mely Szűcs Edit és Árvai György Törésmentesítés200 vírusmentes szó… c. performanszához készült, és a Duda Éva Társulat tagjai viselték táncelőadásukban. A társulat egy újrahasznosított anyagból készült, emblémázott táskát is felajánlott jótékonysági célra, a Gólem Színház pedig egy frissen sütött babkával – jeruzsálemi csokis kaláccsal – járul hozzá az akcióhoz, melyet a kirakART nézői a helyszínen is megkóstolhattak.

A szervezők nemcsak azokra számítanak az aukción, akik ott voltak a kirakART-programokon, hanem minden, a független kortárs művészeket segíteni kívánó adományozóra is. A licit kizárólag a Jurányi Inkubátorház FB-oldalán zajlik június 17. és 23. között, a támogatást közvetlenül a FESZ Segélyalapjának utalják.

https://kirak.art/aukcio

https://www.facebook.com/JuranyiProdukciosInkubatorhaz

https://www.facebook.com/events/516369663117156/

https://www.feszsegelyalap.org/

Pin It on Pinterest