ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Közkútmelegítés télidején
A PAD Alapítvány az OFF-Biennálén

A PAD Alapítvány OFF-Biennálén megvalósuló projektjén, a Hétköznapi Hiánycikkeken Berecz Diána, Bozzai Dániel, Bubla Éva, Neogrády-Kiss Barnabás, és Papp Gergely dolgoznak együtt.

Berecz Diána, Bozzai Dániel, Bubla Éva, Neogrády-Kiss Barnabás, Papp Gergely

A PAD csapatát az foglalkoztatja, hogy miként lehet a szegénységről olyan vizuális nyelvezettel beszélni, amely nem az egyéni kiszolgáltatottság megmutatására, hanem a nehezített körülményekre és az azokkal való megküzdési stratégiákra fókuszál. Az antropológusokból és művészekből álló csapat célja, hogy az érintettek aktív bevonásával, művészeti gyakorlatok és módszerek alkalmazásával közérthetővé és láthatóvá tegyék a probléma rendszerszintű jellegét, hozzájárulva a társadalmi szolidaritás és párbeszéd előmozdításához, és az érintett közösségek érdekérvényesítéséhez.

Évről évre ritkábbak Magyarországon a hosszantartó téli hidegek, a közkutak ennek ellenére időszakosan be tudnak fagyni. Ha valaki közkútról jut csak vízhez, és az befagy, akkor azt melegíteni kell. Egy kút felmelegítése átlagosan legalább 20-40 percbe telik, folyamatosan táplált tűz mellett. Több napos mínuszokban ezt napról napra meg kell ismételni.

A PAD művészeti kontextusban is, tematikusan foglalkozik a közszolgáltatási hiányosságokkal küzdő háztartások speciális fenntartási gyakorlataival, amelyek sok és láthatatlan munkát igényelnek a benne élők részéről.

A víz világnapján a vízhez való hozzáférés alapproblémájára szerették volna felhívni a figyelmet, amely természetéből fakadóan társadalmi-politikai okok következménye. A járványhelyzet miatt a tervezett köztéri akciójukat április 23-tól, az OFF Biennále keretében nyíló kiállításukon lehet majd élőben látni.

Pin It on Pinterest