ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Magyar alkotóé a SXSW fesztiváldíja

Az egyik legütősebb amerikai filmes fesztivál, a South by Southwest (SXSW) zsűrije a legjobb animációs kisfilm díjával jutalmazta Andrasev Nadja alkotását, amiben egy nő a férje szeretői után kutakodik. A film egy másik fesztiválnak köszönhetően most egy hétig online is megtekinthető.

Andrasev Nadja – Szimbiózis

Az egyik legfontosabb amerikai filmes fesztivált március 13. és 22. között rendezték volna meg a texas-i Austinban, de a járvány itt is közbeszólt, így a díjakat zárt ajtók mögött adták át. Andrasev Nadja kisfilmje a legjobb animációs film fődíját nyerte el a rövidfilmes zsűritől, ilyen fontos díjat magyar alkotó még nem kapott soha az SXSW zsűrijétől. A Szimbiózis ezzel a díjával Oscar-kvalifikálható lett, a rendező előző kisfilmje, A nyalintás nesze szintén Oscar-ra jelölhetővé vált a New Orleans Filmfesztiválon kapott díjának köszönhetően.

Andrasev Nadja – Szimbiózis

Andrasev Nadja filmje féltékenységről, szexualitásról és hiányérzetről egyszerre finoman és kegyetlenül őszintén mesél, főhőse egy megcsalt nő, aki különleges kapcsolatot alakít ki a férje szeretőivel. Nemzetközi bemutatója az annecy-i animációs filmfesztiválon volt, amit számos más külföldi meghívás és díj követett, itthon először a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon volt látható, ahol három díjat is elnyert, majd a budaörsi Primanimán a legnépszerűbb magyar animációnak járó Macskássy Gyula-díjat is megkapta. Az év elején szintén Amerikában, a Slamdance Fesztiválon szerepelt, ott már második alkalommal, mert A nyalintás nesze című kisfilmjét pár évvel korábban szintén ott mutatták be. a Talking Shorts online filmfesztiválnak köszönhetően a film egy hétig látható ezen a linken, jelszó: Makivulva. Ne maradj le!

Andrasev Nadja – Szimbiózis