ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Minimal Movements, Shifts, 1970–2020
Maurer Dóra egyéni kiállítása a Museum Haus Konstruktivban

A zürichi Museum Haus Konstruktivban nyílik Maurer Dóra első egyéni kiállítása. A retrospektív tárlat kurátora Sabine Schaschl művészettörténész, aki az alkotóval együttműködve hozta létre a kiállítást, mely a művész 1970 és 2020 között készült grafikáiból, fotó- és videóműveiből, valamint festményeiből válogat.

Maurer Dóra 2016-ban ╱ Fotó: Ben Westoby ╱ A művész és a White Cube jóvoltából

Vezérmotívumként kirajzolódik a különböző mozdulatfázisok analízise, az eltolódások és az érzékelés szisztematikus és játékos feltérképezése, azaz a Maurer munkásságát meghatározó, központi gondolatok, ezáltal a tárlat mélyebb, strukturális szinten érvényes összefüggésekre mutat rá az életmű különböző sorozatai és kulcsművei között. A kronológia szerint rendezett retrospektív tárlat két emeleten mutatja be az alkotó összetett kognitív folyamatokat vizualizáló alkotásait.

Maurer Dóra: Stage III ╱ 2016 ╱ akril, fa ╱ 55×100×320 cm ╱ A művész és a White Cube jóvoltából

A mozgókép és a festészet párhuzamos befogadása által a néző Maurer szekvenciákra és képsorokra épülő, voltaképpen cinematikus gondolkozására nyerhet rálátást, mely a korai alkotói kísérleteken kívül Maurer jelenlegi festészeti törekvéseit is áthatja. A kiállítás felöleli a művész konceptualizmusból, konstruktivizmusból és konkrét művészetből egyaránt merítő alkotói gyakorlatának öt évtizedét.

Pin It on Pinterest