ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Pályázat
a DECODE — The Space for ARTHITECTURE 2020 díjra

Szeptember 7-től október 18-ig lehet pályázni a DECODE — The Space for ARTHITECTURE 2020 díjra, melynek összdíjazása az idén nettó 1,2 millió forint.

A DECODE egy egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek valamint vizuális és alkalmazott művészek számára, új kapcsolódási pontokat felfedezve és szorosabbra fűzve a társművészeti ágakat. A díjat 2018-ban alapította a BORD Építész Stúdió, melyet 2020-ban harmadszorra hirdet meg a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány égisze alatt.

Pályázhat minden 18-35 év közötti, magyar felsőfokú vagy művészeti intézményhez kötődő (ott tanulmányokat folytató, ösztöndíjas, gyakornok, illetve már végzett magyar vagy külföldi) építész vagy vizuális és alkalmazott művész (designer, képző-, ipar-, új média-, video- és fotóművész).

A kiíró csapatok pályázatát is befogadja, kimondottan üdvözli, ha a két pályázati kategóriából vegyes csapatok állnak össze és együtt indulnak. Vegyes csapatok esetén a pályamű csak egy, a csapat által választott kategóriába nevezhető.

Regisztrálni október 18-ig kell a decode@bordstudio.hu e-mail címen, a pályázatokat október 22-én déli 12 óráig lehet a regisztrációra érkező válasz emailben ismertetett feltöltési útmutató szerint leadni.

A szakmai zsűri tagjai:

Bordás Péter, BORD Építész Stúdió, alapító, zsűrielnök
Dr. Szabó Levente DLA, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, BME Építészmérnöki Kar, Középülettervezési tanszék, tanszékvezető egyetemi tanár
Dr. Anthony Gall Phd, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézet, egyetemi tanár és megbízott dékán
Golda János, Ybl-, Pro Architectura- és Príma-díjas építész
Kálmán Borbála, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, kurátor, művészettörténész
Etentuk Inemesit, kulturális menedzser, Artlocator applikáció és Artlocator Magazin, alapító
Dr. Kukla Krisztián, az Art Quartet Budapest művészeti vezetője

A beérkezett pályázati anyagból a szakmai zsűri válogatása alapján 2020. november 12-18-ig kiállítás nyílik. A DECODE nyerteseit 2020. november 11-én, 18:00 órakor hirdetik ki a Faur Zsófi Galériában megrendezendő kiállítás megnyitóján a Budapest XI. Bartók Béla út 25. szám alatt.

A november 11-i díjátadó és a kiállítás az idén a virtuális térben is megtekinthető lesz.

November 18-án DECODEing néven a kategóriagyőztesekkel kerekasztal-beszélgetést szerveznek.

A díjátadót és megnyitót a mindenkori járványügyi szabályzások ismeretében kívánják megtartani, mindenképp egymást óvva és egymásra figyelve tervezik. Amennyiben a helyzet azt megkívánja, a díjátadó és a kiállítás résztvevőinek létszámát maximalizálják, illetve teljes egészében digitális platformra helyezik át.