ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Schneller János tárlatvezetése Jánosi Anna Deltaperspektíva c. kiállításban
2024. február 29., 18.30

Február 29-én Schneller János vezet minket Jánosi Anna képei között. Szó lesz maszkszerű amőbákról, harsány ipari színekről, cukiságról, a horrorfilmek backstage-éről, outsiderségről és sok minden másról.
„Nem lehet kellő komolytalansággal fordulni Jánosi Anna képei felé, hiszen hiába közelítünk hozzájuk komolyan, az elméletek, az olvasatok és a stíluskategóriák éppúgy leperegnek róluk, mint fókabőrről a tengervíz. Így kénytelenek vagyunk belemenni abba a játékba, hogy mégiscsak játékos módon közeledjünk hozzájuk, de mivel tudjuk, hogy játszani csak komolyan érdemes, komolyan kell odafordulnunk.

Jánosi Anna: Nest ╱ 2022 ╱ aril, vászon╱ 50×60 cm

És ebben a pillanatban a saját farkába harapott a kígyó…, illetve, hogy stílszerűek legyünk, inkább az összebarkácsolt kályhacső, ami környezetszennyező kígyóként tekeregve, olajfoltokra emlékeztető matricákat fröcsköl a kiállítótér padlójára, épp a festmények elé.” (Részlet Schneller János Jánosi Anna kiállításához írt, az Új Művészet 2024/1-2 számában hamarosan megjelenő, Nem ér a nevem – avagy semmi sem igaz című kritikájából)