ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

KŐ-KŐ-KŐ // Kooperatív játék felnőtteknek
December 5., 18.30

Gyertek játszani, és érezzétek jól magatokat.
A Kő-kő-kő egy felszabadító kalandjáték felnőtteknek. Nem asztali társasozás, nem történetmesélés, hanem aktív kalandozás a valóságban. Cserne Klára színházi dramaturgként végzett, verseket ír, és a MOME PhD kutatója, a doktori munkájának a része a Kő-kő-kő.

Nincs pontszerzés, nem lehet legyőzni egymást.
Csak a biztonságos bizonytalanság.
Nincs ok és nincs okozat.
Nincs miértje a döntéseidnek.
Hagyd magad sodródni az árral.

Az utasításokat innen, a messzeségből küldöm nektek. Én vagyok a Rejtőzködő Szerző. Ezt a játékot azért csináltam, hogy megosszam veletek azt, amit már amúgy is tudtok. Játszani, mint a kisgyerekek. Hozzáérni egymáshoz, mint a babák. Lebegni, mint egy embrió. Nem létezni és aztán hirtelen: előrobbantani magunkat egy nagy ugrással. Itt lenni és ott. Vibrálni, rezegni, húzni-vonni. Adni – kapni.

Keressünk egy jó kezdő-nyomot, amin elindulhatunk. Ez bármi lehet, amit mindketten kellően szimbolikusnak éreztek. Egy tárgy, egy hang, egy szag, egy testrész, egy hír, egy üzenet, egy élmény, egy álom, egy rokon, tudomisén – bármi. Erre fog vonatkozni minden, amit csináltok a kártyáitok nyomán.
Segítsetek egymásnak. Amikor az egyik húz, akkor a másik támogatja, biztatja, biztosítja a terepet és segít neki. Nem kell eltitkolni, mi van a kártyádon. De szabad. Ne agyald túl. Már tudsz játszani. A játékban a lehetőségeitek száma végtelen. Nem kell megfelelnetek a Rejtőzködő Szerző elvárásainak.

Ez a projekt a magyar 1970-es évekbeli kísérleti és félig betiltott neoavantgárd előadóművészet stratégiáin és mintázatain alapul. A Rejtőzködő Szerző meggyőződése, hogy az izolált, traumatizált és töredékes szocialista közép-európai fél-periféria kultúrája nem a centrális trendek követésére korlátozódik – hanem saját gyártású mitológiákkal, fantáziákkal és lokális tapasztalatokkal kombinálva újszerű és váratlan struktúrákat hoz létre. Gyertek játszani, és érezzétek jól magatokat: itt és most, Budapesten, 2023 decemberében.