ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Az emlékezet tivornyái
Lantos Csenge kiállítása

2022. április 7. — 30.
Kahán Art Space
Az esemény linkje »

Lantos Csenge képein kiüresedett terekbe vetett alakok jelennek meg. Olyan archetipikus szereplők, amelyek bármely ösztönlátomást kísérhetnek. Ugyanezek az alakok szólalnak meg az írásaiban. A hang, az íz, a szag ugyanaz, csak a nyelv más. Az egyik piros, a másik kék. Az emlékezet tivornyáin járunk.

Lantos Csenge alkotása

Lantos Csenge alkotása

A kiállítást Zalán Tibor író, költő, dramaturg nyitja meg.

„Néha az ember úgy néz ki mint az éter felett lebegő tojás máskor mint a múltjában kódorogó kutya néhanapján égő házzá változik ablaktalan égő házzá az éjszakában faluvégen a kukoricás mellett piszkos téglaszínű volt három lépcsővel az ajtaja előtt kis előszobával kockás csempével a konyhában lócával mögötte falvédővel azon Jancsival és Juliskával az ajtó felett órával ami előtt tíz percig áll a gyerek ha kérdezik az időt nappalival benne piros takarójú sezlonnyal amin lázat visznek le hideg törölközővel felette törött kereszttel ami akkor még nem volt törött előtte kis asztallal amit apa készített lyány korában függönnyel ami fehér helyett szürke virágos nehéz szekreterrel rajta magasan játékkal ha összevesztek rajta kis szobával benne egy ággyal amiben két gyerek alszik papagájos szekrénnyel aminek az ajtaját be kell hajtani hogy az utcalámpa fénye csíkokban a falra világítson az éjjel a csíkok között rémálmokkal azokban üres fekete térrel és két emberrel kővel bedobott ablakkal a szőnyegen üvegszilánkokkal hazaérkező családdal csendes vacsorával a ház előtt bodzával szemben vele almafával amit szőrös hernyók ettek meg a föld alatt elásott döggel körülötte hangos szomszédokkal az utcában összeverődve azok kölykeivel az utca végén határral búzával és kukoricával előtte árokkal a szélén anyák napjára orgonával ” / Lantos Csenge

A tárlat személyesen látogatható április 7. és 30. között az art space nyitvatartási idejében (kedd – szombat: 13:00 – 18:00)

A kiállításhoz kapcsolódó események:
Április 12. | 19:00 – Mester és tanítvány beszélgetés Baksai Józseffel és Lantos Csengével. A beszélgetést Mizser Fruzsina vezeti.
Április 20. | 19:00 – Lantos Csenge: BUY, BURN or STEAL (magyar nyelvű, interaktív tárlat befogadás)
Április 28. | 19:00 – Benyovszky-Szűcs Domonkos: Értsd a kortárst!

Pin It on Pinterest