ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Emberek
Herman Levente kiállítása

2022. június 10. — 2022. július 16.
Várfok Project Room
Az esemény linkje »

A Várfok Project Room legújabb kiállítása Herman Levente Emberek című tárlatát mutatja be. Az elmúlt egy év munkáin jól érzékelhető a művész szülőföldjének, Marosvásárhelynek a hatása, ahova 25 év budapesti lét után, tavaly tért vissza.

MEGNYITÓ:
VÁRFOK PROJECT ROOM
1012 Budapest, Várfok u. 14.
2022. június 9. | csütörtök | 18:30 – 20:30 között

MEGNYITÓ:
VÁRFOK PROJECT ROOM
1012 Budapest, Várfok u. 14.
2022. június 9. | csütörtök | 18:30 – 20:30 között

Herman Levente kamarakiállításán páratlanul bravúros festésmódjáról tesz ismét tanúbizonyságot. Alkotásai egészen érzékenyen, gyakran a transzcendens és a valós világ között lebegnek. Herman saját festői nyelvén vizsgálja múlt és jelen kapcsolatát, amit hétköznapi tárgyakon keresztül jár körül: elhagyatott focipálya, a Ceaușescu-érából itt maradt rozsdás építési kordonok, modern led jelzőlámpa, fregolira akasztott száradó ruhák. Az emberi lét lenyomatai egészen realisztikusan megfestett pillanatfelvételekként tárulnak a néző elé. Egyes képein alakok is megjelennek, akiknek kilétét nem fedi fel, arcukat lazúrosan, egyfajta talányként sejtelmesen ábrázolja.

Herman Levente művészetét nehéz korszakokra bontani, jellemző rá a sorozatokban való gondolkodás. A tárlaton bemutatásra kerül Hírreakciók című legújabb egészen lírai ciklusa, amiben az elmúlt időszak kaotikus híreit dolgozza fel. A gyakran ólomként ránk nehezedő, kibogozhatatlan és ellentmondásos papírgalacsinként összegyűrt híreket, munkáiban egy-egy élénk színnel, egyfajta reménysugárként oldja fel.

Herman Levente 2007-óta tagja a Várfok Galéria állandó művészkörének és az utóbbi években számos sikert könyvelhetett el. Alkotásai több magyar és nemzetközi gyűjteményben megtalálhatóak, például a Magyar Nemzeti Galériában, az athéni Frissiras Múzeumban, a tengerentúlon pedig a 21c Múzeumban, Kentuckyban (USA). Ezen kívül műveit számos országban bemutatták egyéni kiállításokon, többek között Milánóban, Tallinnban, Bukarestben, Marosvásárhelyen vagy Pekingben. A művész munkái Európa-szerte számos nagy magángyűjtemény részét képezik. Az Élesdi művésztelep egyik alapítótagjaként is ismert, aki az elmúlt egy évben Mexikótól Provanceig számos helyen alkotott.