ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Abstract Experience
Magyar szereplés Párizsban

A Danysz Galéria Kóródi Zsuzsanna, Tomislav Topic és a Sébastien Preschoux alkotásait mutatja be Párizsban – szemléltetve a geometrikus absztrakció irányának megújulását a fiatal alkotók művészetében. A három különböző nézőpontú alkotó a trompe l’oeil, a perspektíva és az anamorfózis modern örökösei, akik sajátos módon uralják a teret és a színeket.

Kóródi Zsuzsanna: Subpixel VI. ╱ 2022 ╱ csiszolt, ragasztott optikai üveg ╱ UV-nyomat ╱ 36×100 cm

A párizsi, shanghai és londoni kiállítótérrel is rendelkező Danysz Galériában március 18-tól május 6-ig láthatók Kóródi Zsuzsanna, Tomislav Topic és Sébastien Preschoux alkotásai az Abstract Experience című csoportos kiállításon Párizsban. A galéria a három kiemelkedő művész alkotásaival szemlélteti a geometrikus absztrakció irányának megújulását a fiatal alkotók művészetében. A művészek Berlinből, Budapestről és Párizsból érkeztek. A három különböző nézőpontú alkotó a trompe l’oeil, a perspektíva és az anamorfózis modern örökösei, akik sajátos módon uralják a teret és a színeket.

Tomislav Topic színes installációitól Sébastien Preschoux tökéletes vonalvezetésén át Kóródi Zsuzsanna finom mozgásjátékáig a művészek közös vágya, hogy intenzív, belső élményt teremtsenek nézőiknek az alkotások szemlélése, elemzése, értelmezése és újraértelmezése által. Kóródi Zsuzsanna műveiben a vizuális kép, a mozgás vagy a fény geometriája mindig két, egymástól adott távolságra lévő réteg vagy mintázat között jön létre. Kóródi kompozícióiban a két- és háromdimenziós teret vegyíti olyan műveket alkotva, amelyekben a mozgást a néző generálja. Az anyag optikai tulajdonsága és a színek tudatos egymásra helyezése szédülést keltenek. Ezt az élményt átélve a néző elgondolkodhat a mozgás mibenlétén, a látásélmény folytonosságán.

▬▬▬▬

Danysz Galéria, Párizs

2023. március 18. – május 6.

Pin It on Pinterest