ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Disztópia/Utópia party és adománygyűjtés
Az OFF-Biennále szervezésében

Az OFF-Biennále harmadik kiadása 2020. április 24-én nyílt volna meg, de a jelenlegi tervek szerint csak jövő tavasszal kerül majd megrendezésre. Az OFF és a biennálén szereplő projektek aktualitása a COVID-19 által okozott válsághelyzetben tovább nő, a szervezők azonban nem maradnak szótlanok.

Április 24-én este, a COVID-19 krízis közepén egy rendhagyó eseménnyel jelentkeznek. Erre a napra online bulit szerveznek fiatal magyar zenészek fellépésével, élő közvetítésben. Elmondásuk szerint ez az alkalom nem csak kollektív frusztrációinkat hivatott csökkenteni, mivel a bulizásra az ellenállás egy formájaként is tekintenek. Terveik szerint a virtuális térben közösen, velünk tüntetnek, de ezúttal nem valami ellen, hanem valami reményében! Kitekintenek a jövőbe, és befogadják az építő változás lehetőségeit. Ünneplik a rájuk váró munkát, amit fenntartható rendszerek építésébe forgathatnak! Szembenéznek a mindent felforgató disztópiákkal és utópiákkal, és tárt karokkal fogadják őket. Mindeközben otthonról is aktívan cselekszenek: a bulival párhuzamosan az OFF harmadik kiadásán résztvevő PAD Alapítvány segítségével egy háromhetes intenzív gyűjtést indítanak egy olyan vidéki szegregátum javára, ahol sokak számára már most életbe vágóan fontos a segítség.

Élőben jelentkezik majd
☻ Szabó Gosheven Bálint
☻☻Gryllus Ábris
☻☻☻Borsos Lőrinc
☻☻☻☻Lázár Gábor

A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével végez kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket. Közvetlen kapcsolatot tart fenn egy vidéki településrész halmozottan hátrányos helyzetű lakosságával, közösségi összefogást és érdekérvényesítést ösztönző munkát végezve. Több mint másfél éves munkájának eredménye a harmadik OFF-on lesz látható.

A kialakult járványhelyzet aránytalanul nagy terhet ró a már amúgy is a legsérülékenyebb társadalmi csoportokhoz tartozókra. A PAD és az említett közösség között a rendszeres és közvetlen kapcsolattartás a járványügyi korlátozások ellenére is megmaradt. A krízishelyzetben a PAD és az OFF olyan célzott dologi adományokkal szeretné támogatni őket, amire az előzetes felmérések szerint háztartásonként szükség van: élelmiszer- és higiéniai csomagokon felül az áramellátás biztosításában és a távoktatáshoz, tájékozódáshoz szükséges internethozzáférés megteremtésében is segíteni szeretne.

Az adománygyűjtés pontos módjáról napokon belül több információt osztanak meg a szervezők!