ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Az Európai Bizottság Kreatív Európa programja keretében társfinanszírozott MANIFEST: Új művészi perspektívák a rabszolgák transzatlanti kereskedelmének emlékeiről projekt célja, hogy hozzájáruljon a rabszolgák transzatlanti kereskedelmével kapcsolatos európai kollektív emlékezet újragondolásához.
A MANIFEST projekt most olyan művészeket keres, akik motiváltak arra, hogy új művészeti perspektívákkal járuljanak hozzá a projekt céljához.

MANIFEST: Új művészi perspektívák a rabszolgák transzatlanti kereskedelmének emlékeiről

MANIFEST: Új művészi perspektívák a rabszolgák transzatlanti kereskedelmének emlékeiről

A MANIFEST egy művészeti és edukációs kezdeményezés, amely 12 műalkotás létrehozását támogatja. A művészek az alkotásokat egy Artistic Journey keretében hozzák létre művészeti témavezetők, tudományos kutatók és produkciós partnerek segítségével.
Az alkotók művészeti rezidenciákon dolgoznak majd, új technológiákat is bekapcsolva az alkotói folyamatba. A végleges műalkotások digitális – virtuális valóság (VR), kiterjesztett valóság (AR), videó vagy hang formátumban készülnek majd.
Az Artistic Journey két rezidencián zajlik: a Budapest melletti Zsennye Palota történelmi művészeti terében kezdődik, és Lisszabonban folytatódik, további kiterjesztett valóság (XR) workshopokkal kiegészülve Koppenhágában.

Minden művészi megnyilvánulási formát szívesen fogadunk
A műalkotások produkciós költségét, valamint az utazási és szállásköltségeket a projekt biztosítja az alkotók számára
Olyan művészek és alkotók pályázhatnak, akiknek lakóhelye a Kreatív Európa program valamelyik tagországa
A Nantes-i záróesemény pedig lehetőség a 3500 eurós fődíj elnyerésére

2022. október 26-án online Open House rendezvényt szervezünk. Ez egyben a hivatalos jelentkezési folyamat kezdetét is jelenti. Az eseményen a jelentkezők találkozhatnak a projektcsapattal, kérdéseket tehetnek fel a rezidenciával kapcsolatban, és többet megtudhatnak a program küldetéséről. Az eseményt élőben közvetítjük a MANIFEST Facebook oldalán.

Regisztráció az eseményre
Facebook esemény

A pályázat 2022. október 26-tól november 27-ig lesz nyitva.
További információ a felhívásról

Pin It on Pinterest