ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kiállítás és workshop a Cseh Centrumban
Herrmann&Coufal: Csináld magad!

A projekt a designer és a „csináld magad” jelenség kapcsolatát vizsgálja. Ennek eredménye azt mutatja, hogy a saját készítésű tárgyakat nemcsak olcsó, alternatív megoldásként kell felfogni, amelyeknek minimális az esztékiai értéke, hanem éppen ellenkezőleg: kiemeli a saját kezűleg készítés előnyeit mind az egyének, mind a társadalom számára.

A környezetvédelmi szempontok – például a szállítás, a csomagolás és a kereskedelmi túltermelés csökkentése – mellett az emberi megközelítést helyezi előtérbe, hogy a felhasználók megértsék és és értékelni tudják a rejtett ötleteket. Az alkotási folyamat így a tárgyalkotás és a termék szerves részévé, közös élménnyé válik. Az installáció kiállítási keret az egyes világítótestekhez és önmaga számára is: szét lehet szerelni és egy pontos használati utasítás szerint újra összerakni. Az egész teret könnyedén össze lehet csomagolni, áthelyezni és bárhol máshol felépíteni. Az indulás Prágában volt a Designblok 2020- keretében, az első külföldi állomása Budapest, majd tovább utazik Berlinbe, Madridba, Londonba, Tel Avivba és Tokióba. Az installáció kialakítása részben Victor Papanek tervein és a Nomadic furniture című könyvben szereplő elképzelésein alapul.

Workshop: Csináld magad! Készíts egy TeePee fogast magadnak!

Workshop: Csináld magad! Készíts egy TeePee fogast magadnak!

A három kiállított világítótest tervezése azonos alapokon nyugszik: házilag elkészíthető legyen átlagos szerszámok használatával, alacsony költséggel, alkatrészek számának minimálisra csökkentésével. Mindhárom lámpa más-más játékos mechanikai elven működik, amely éppen a minimál esztétikának köszönhetően érvényesül.

Workshop: Csináld magad! Készíts egy TeePee fogast magadnak!

A kiállításhoz kapcsolódóan Eduard Herrmann és Matěj Coufal workshopot tart, melynek keretében a résztvevők egy TeePee ruhafogast készítenek maguknak.

A workshopon való részvétel regisztrációhoz és részvételi díj befizetéséhez kötött. Regisztráció a ccbudapest @czech.cz címen. Részvételi díj: 4000 Ft (a TeePee anyagköltsége).

Időpontok:

I. 2021. október 12. kedd 18:30, a kiállításmegnyitót követően

II. 2021. október 13. szerda 16:00

(III. 2021. október 14. csütörtök 16:00 – tartalék időpont)

A program a Budapest Design Week 2021 fesztivál hivatalos programja.