ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Nemzetközi pályázatot hirdet az Eidolon Centre for Everyday Photography
Eidolon Grant 2024

Az Eidolon Grant összesen 25.000 eurós támogatást hirdet privátfotóval foglalkozó szövegek és projektek megvalósítására akadémikusok, művészek, valamint a műfajjal foglalkozó szakmabeliek és lelkes érdeklődők számára.

A budapesti központtal működő Eidolon Centre for Everyday Photography idén májusban indítja el a privát fotográfia és a mindennapi képalkotás témaköreinek teoretikus, szöveg-, és projektalapú feldolgozásait segítő nemzetközi pályázatát. Az Eidolon Grant célja, hogy lehetőséget biztosítson a múlt fotóanyagainak értő és megőrző feldolgozására és napjaink digitális képi kultúrájának korszerű értelmezésére. Az összesen 25.000 eurós keretösszegre két kategóriában – szövegek létrehozására és fordítására, illetve képanyagok feldolgozására és bemutatására vonatkozó ötletekkel – lehet pályázni, kizárólag angol nyelvű pályamunkákkal.

A felhívás részletes, angol nyelvű leírása és a pályázás menete ezen a linken található.

A jelentkezésre augusztus harmincadika, éjfélig van lehetőség, a nyertes pályamunkák kiválasztásáról nemzetközi zsűri bevonásával 2024 őszén dönt az Eidolon Centre stábja.