ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Lélek+Tér Jankó Judittal // vendég: Jánosi Anna
2024. február 27., 18.00 – 19.30

Újra Lélek+Tér workshop a Szerkesztőségben! Mint korábban, most is az aktuális, helyspecifikus kiállításhoz kapcsolódunk, s ezúttal Jánosi Anna lesz Jankó Judit vendége.

Jánosi Anna képein összeolvad az absztrakt és a konkrét, támadnak a szörnyek, de néha felcsillan a harmónia. Asszociációk mentén születnek a képek, ezért szeretnénk most együtt elengedni a képzeletünket, elindulni és közösen asszociálni. Kinek mi jut az eszébe a burjánzásról, a csápokról, a színekről és a fura üregekről, a képződmények dinamikájáról?

A „dixi” a római szenátorok zárszava volt, ezzel jelezték, hogy mondanivalójuk végére értek: „elmondtam”. A kísértet is erősödik, ha hallgatunk róla, úgyhogy most arra a kalandra hívunk benneteket, hogy mondjuk ki együtt, mi az, ami kísért bennünket. Ahogy a képeken egymáshoz kapcsolódnak a formák, és alakítják a teret, úgy nekünk is lehet esélyünk egy délután erejéig kapcsolódni, sőt még akár hatni is egymás asszociációira.

Jánosi Anna: Empty Air ╱ 2023 ╱ aril, vászon╱ 70×90 cm

Jánosi Annával a pályájáról, szemléletéről, az őt formáló hatásokról beszélgetünk, majd a képeiből készült Dixit kártyákból húzunk egyet. Végül közösen töltünk meg színekkel és élettel egy képet egy egyedi jegyzetfüzet borítóján, amelyet haza is lehet majd vinni.
Gyertek! Várunk!

Az anyagszükséglet nagyjábóli felmérése miatt kérjük, regisztrálj a jjnapi@gmail.com címen. (Ha nem volt időd vagy elfelejtettél regisztrálni, ez nem akadály, spontán is lehet érkezni.)

Jegyek: 3500 forint, mely tartalmazza a hazavihető jegyzetfüzetet
Időpont: február 27. 18–19:30
Helyszín: Szerkesztőség, 1024 Keleti Károly utca 11/a