ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dancing with the SCOBY
Tollas Erik és Nagy Zsófia Magdolna kiállítása

Cairo Contemporary
2024. március 1. – 2024. március 29.

Tollas Erik és Nagy Zsófia Magdolna kombucha happeningjének fókuszában az idő megfigyelése áll, melyben az ellentétek összekapcsolódnak: a mozgás a mozdulatlannal, a műanyag az élő organizmussal, a látható a láthatatlannal, az installáció a csendélettel.

Tollas Erik és Nagy Zsófia Magdolna: Dancing with the SCOBY ╱ Cairo Contemporary, Budapest

Tollas Erik (1981) az Eszterházy Károly Főiskola, Rajz és vizuális kommunikáció szakán, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Festőművész szakán diplomázott. A totem, mint jelrendszer foglalkoztatja, valamint annak különböző absztrakciói, ahol a gesztus tudatos redukálásával válik a szín és a forma tiszta természetévé a mű. Alkotás közben ösztönös rajzolatokat, automatikus jeleket, jelrendszereket hoz létre, amely során a nyomhagyás összekapcsolódik természeti jelenségekkel és válik fohásszá a Földanyához.

Nagy Zsófia Magdolna (1989) szintén a PTE Művészeti Karának Festőművész szakán végzett. Alkotásaiban ötvözi a különböző médiumokat és anyagokat, beleértve a festészetet, szobrászatot és installációt. Monokróm formázott vásznainál a kép és annak határterületeivel foglalkozik. Kísérleti munkáiban a differens anyagok kombinálása különböző hibrid tárgyakat eredményeznek. A műveiben alkalmazott, funkciójuktól megfosztott tárgyak az újrahasznosítás során egy újraértelmezésbe kerülnek, ezáltal fixálva az elmúlásból eredő változást.

Mindketten a BUMm – Budakalászi Műteremház tagjai.

Kurátor: Pintér Gábor
Támogató: Erzsébetváros Önkormányzata – Kultúrnegyed Katalizátor program
Együttműködő partner: Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ
Megtekinthető: 0-24h