ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Minden egy összegyűrt szerelmeslevéllel kezdődött…
Kusovszy Bea egyéni kiállítása

2023. május 4. – június 3.
Kahan Art Space, 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 34.
Az esemény linkje »

Kusovszky Bea műveit a szerkesztett grafikai felületek ritmikussága, az optikai stimuláció és a munkáit a kezdetektől a kép a képben (vagy inkább a keret a keretben) struktúra jellemzi. Eszköztárát folyamatosan bővíti a digitális kultúra vizualitásának különböző lenyomatainak feldolgozásával. A kiállítás egyik fő motívuma a hajtogatott vagy összegyűrt papírlap látványából kiinduló mintázat, melynek kiindulópontja „egy összegyűrt szerelmeslevél” volt.

Kusovszky Bea (1986, Budapest)
2010 és 2011 között festészetet és animációt tanult az Universitat De Valencián. A Magyar Képzőművészeti Egyetem festő, illetve képzőművész-tanár szakán 2012-ben diplomázott, mestere Drozdik Orsolya volt. Bécsben, Frankfurtban és Pozsonyban egyéni kiállításokkal mutatkozott be a nemzetközi színtéren. Hazai szinten számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt. Munkái számos magángyűjteményben, továbbá az Erste Stiftung és a Magyar Nemzeti Bank Kortárs gyűjteményében is megtalálhatók. Jelenleg Budapesten él és alkot. A VILTIN Galéria művésze.

Meggyesházi Éda (1984, Budapest)
Szabadúszó kurátor és zenész. Tanulmányait a Bedfordshire-i Egyetem Média, Művészet és Design Karán végezte, majd a Szegedi Tudományegyetem Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszékén szerzett mesterszakos diplomát, ahol a diploma megszerzése után óraadóként dolgozott. Jelenleg a VILTIN Galéria igazgatóhelyettese, korábban a Molnár Ani Galéria művészeti vezetője és a Nessim Galéria kurátorasszisztense volt.

megnyitó
2023. május 4., csütörtök 18 óra

megnyitja
Meggyesházi Éda, a kiállítás kurátora

megtekinthető
2023. május 4-től június 3-ig
keddtől szombatig, 13–18 óráig

Pin It on Pinterest