ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Lélek+Tér Jankó Judittal
Mérgező szépség // Workshop Üveges Mónika Metabiózis című kiállításában

A metabiózis összetett jelenség, két élő szervezet olyan kapcsolata, amelyben az egyik anyagcseréje a másik életfeltételeit teremti meg.
Üveges Mónika műgyanta hártyái fokozottan mérgező anyagból készültek, miközben gyönyörűek, krómillúziót keltő részeik pedig újrahasznosított faanyagok. Semmi sem az, aminek látszik! Nem árt, ha elmélyülünk ebben a világban, hogy kiderüljön, mit is látunk valójában.
Üveges Mónika kiállítása is kritikus szemmel néz a természetben található „szépre”. Medúzák, gombák, indák… lehetnek bár gyönyörűek, de gyakran mérgezőek vagy veszélyesek a környezetükre, és csak a beavatatlan szem nem látja, hogy jelenlétük a szenvedés és pusztulás ígéretét is magában hordozza.

Jegyek: 3000 Ft, amely magában foglalja az eszközök és az alapanyagok árát. Az anyagszükséglet előzetes felmérése miatt kérjük, regisztrálj az eseményre a jjnapi@gmail.com címen. (Ha elfelejtettél vagy nem volt időd regisztrálni, semmi baj, a spontán érkezőket is szeretettel fogadjuk!)
Időpont: április 11. 18.00
Helyszín: Szerkesztőség, 1024 Keleti Károly utca 11/a

Az ArtCoaching egy újfajta megközelítésű, workshop jellegű foglalkozás, ami a művészet személyiségfejlesztő, problémamegoldó jellegére hívja fel a figyelmet, és segíti a kapcsolódást a műalkotásokhoz. Aktuális kiállításunkhoz kapcsolódva szeretnénk bemutatni a művész életútját és közösen körbejárni egy hozzá, illetve a kiállított anyaghoz kapcsolódó lélektani témát. Nemcsak beszélgetünk az alkotófolyamatokról, de létre is hozunk valamit közösen. Ezúttal egy hibrid élőlényt fogunk elővarázsolni a lelkünk és fantáziánk mélyéről, aki/ami lehet állat, növény, félig ember, furcsa organizmus vagy létező élőlények tulajdonságaiból összemixelt új lény. Egy olyan valami, ami szép ugyan, de ártani tud. Vagy a saját túlélése érdekében, vagy mert eszébe sem jut, hogy ne ártson. A mérgező esztétikumot vesszük górcső alá, legyen az a szép, de belül romlott vagy bármi, ami egyszerre vonzó és félelmetes. A nyugtalanító szépség lesz a témánk.

Üveges Mónika 2019-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, a MAMŰ és az FFS társaságok tagja, a SKURC artist-run space társalapítója.

Részvételi díj: 3000 Ft, amely magában foglalja az eszközök és az alapanyagok árát. Az anyagszükséglet előzetes felmérése miatt kérjük, regisztrálj az eseményre a jjnapi@gmail.com címen. (Ha elfelejtettél vagy nem volt időd regisztrálni, semmi baj, a spontán érkezőket is szeretettel fogadjuk!)